Geen producten (0)

Reasons producten voorzien van het vinkje

 Reasons brengt haar eerste producten op de markt met het Vinkje. Stichting Ik Kies Bewust is blij met deelname, omdat de betere keuze nu gemakkelijker wordt in productgroepen waarin het Vinkje tot dusver nog wat ondervertegenwoordigd was. Ook daar valt nu te kiezen. 

Er is steeds meer aandacht voor een ideaal gewicht. Reasons heeft onder meer maaltijdvervangers en dieetproducten in het assortiment. Die helpen mensen gewicht te verliezen en op gewicht te blijven, zo stelt het bedrijf. "wij zijn een familiebedrijf en richten ons op afslankproduchten en gezonde voeding. Nu het Vinkje op onze producten komt te staan, willen we nog duidelijker laten blijken dat we producten met een betere samenstelling leveren". zegt Rik Kellenaers van Reasons.

De eerste producten van Reasons zijn inmiddels ter controle voorgelegd aan de externe toetsingsinstantie van Stichting Ik Kies Bewust en goed bevonden. De dranken Aqua Diet en Mega Burner, die beide voldoen aan de wetenschappelijke criteria, bevatten minder suiker dan veel andere merken. Bekijk hier het hele bericht op de website van het vinkje. 

Hoe werkt het Vinkje?

Het Vinkje maakt in één oogopslag duidelijk welke producten binnen een productgroep minder suiker, zout of verzadigd vet bevatten. Simpel en wel zo gemakkelijk. Het Vinkje is er in twee verschijningsvormen: je hebt de keuze uit het Vinkje met de groene cirkel en het Vinkje met de blauwe cirkel. Weet jij het verschil?

Het Vinkje met de groene cirkel      

Als je een product kiest met het groene Vinkje, heb je een gezonder basisvoedingsmiddel te pakken. Dit zijn producten met belangrijke voedingstoffen, die je elke dag nodig hebt en die daarom in de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum staan. Het groene Vinkje vind je op gezondere Schijf van Vijf-producten met minder verzadigd vet, zout, suiker of juist meer vezel. Voorbeelden zijn: volkorenbrood met minder zout en voldoende vezel, magere kaas met weinig verzadigd vet en vers fruit zonder toegevoegd suiker.

 

Het Vinkje met de blauwe cirkel      

Natuurlijk beperken we ons niet alleen tot basisvoedingsmiddelen. Soms hebben we gewoonweg zin in een tussendoortje, drinken we frisdrank of eten we een ijsje. Om ook de keuze in overige producten gemakkelijk te maken, is er het blauwe Vinkje. Dit staat op verantwoorde producten die niet tot de Schijf van Vijf behoren, maar wel minder calorieën, verzadigd vet, suiker of zout bevatten. Denk bijvoorbeeld aan soep met minder zout of een snack met weinig calorieën. 

Wetenschappelijke criteria

De Wetenschappelijke Commissie, bestaande uit onafhankelijke wetenschappers en het Voedingscentrum, is verantwoordelijk voor de criteria van het Vinkje.  Zij baseert de eisen op (inter)nationale voedingsadviezen. Pas als een product aan de criteria voldoet, mag het Vinkje op de verpakking. Er zijn in Nederland intussen meer dan 6.500 producten met het Vinkje verkrijgbaar.