Geen producten (0)

Tilapia met mosterdpanade

Ingrediënten
2 sneetjes bruinbrood
2 eetlepels melk
6 sprieten bieslook
1 eetlepel mosterd
mespunt geraspte citroenschil
2 stukken tilapiafilet

Recept info
2 personen
15-30 minuten
hoofdgerecht
Balansdag
Vlees-, gevogelte of visgerecht

Bereiding
Snijd de korsten van het brood. Druppel de melk over het brood.
Was het bieslook en knip het klein.
Prak het brood met de mosterd en meng er wat geraspte citroenschil en het bieslook door.
Bestrijk de tilapia met het mengsel en leg de vis in een ovenvaste schaal.
Laat de vis onder de hete grill in ca. 12 minuten gaar worden.

Menusuggestie
Lekker met witlof en aardappelpuree.

Voedingswaarde incl.groente en 3 grote lepels aardappelpuree:
400 kcal, 37 g eiwit, 5 g vet, waarvan 1 g verzadigd vet,
38 g koolhydraten, 8 g vezel, 200 g groente
Voedingswaarden per persoon

Recept  
Energie 200 kcal  
Eiwit 30 gram  
Koolhydraten 10 gram  
Vet 3 gram  
Verzadigd vet 0 gram  
Vezels 1 gram  

Tofu met maïs

Ingrediënten
200 gram tofu
peper, zout
2 theelepels kerriepoeder
1 (rode) ui
½ Spaanse peper
250 gram maïskorrels (pot of blik)
1 kleine courgette
1 bosui
1 eetlepel olie
± 2 eetlepels sojasaus of ketjap

Recept info
2 personen
0-15 minuten
hoofdgerecht
Balansdag
Vegetarisch hoofdgerecht

Bereiding
Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met peper, weinig zout en de kerrie.
Maak de ui schoon en snijd hem in snippers.
Verwijder van het pepertje de pitjes en snijd het pepertje klein.
Laat de maïs uitlekken.
Was de courgette, halveer hem in de lengte en snijd de helften in plakjes.
Maak de bosui schoon en snijd hem in ringen.
Verwarm de olie in een wok of braadpan en bak hierin de tofu met de ui bruin.
Voeg de peper, de maïs en de courgette toe en roerbak dit in enkele minuten gaar.
Maak het gerecht op smaak met eventueel wat kerrie en de sojasaus en strooi de ringetjes bosui er over.
Menusuggestie
Lekker met mie.

Allergie info:
Voor het gebruik van sojasaus raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarde incl. 3 grote lepels mie:
440 kcal, 22 g eiwit, 15 g vet, waarvan 3 g verzadigd vet,
54 g koolhydraten, 7 g vezel, 250 g groente
Voedingswaarden per persoon

Recept  
Energie 300 kcal  
Eiwit 15 gram  
Koolhydraten 25 gram  
Vet 15 gram  
Verzadigd vet 3 gram  
Vezels 6 gram 

Varkensvlees in appelsaus

Ingrediënten
100 gram prei
1 appel
200 gram hamlap
peper, zout
1 eetlepel vloeibare margarine
1 glas droge cider of witte wijn
2 theelepels mosterd
1 theelepel maïzena

Recept info
2 personen
30+ minuten
hoofdgerecht
Balansdag
Vlees-, gevogelte of visgerecht

Bereiding
Snijd de prei in ringen en was ze goed.
Schil de appel en snijd hem in blokjes.
Bestrooi het vlees met peper en zout en bak het in de hete margarine bruin.
Neem het vlees uit de pan.
Bak de prei zacht in de achtergebleven margarine. Smoor de blokjes appel even mee.
Voeg de cider toe met de mosterd en breng dit aan de kook. Leg het vlees in de saus en stoof het in 25 minuten gaar.
Bind de saus met de aangemengde maïzena.
Maak eventueel op smaak met wat suiker.
Menusuggestie
Lekker met worteltjes met peultjes en aardappelen.

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarde incl. worteltjes met peultjes en 3 kleine aardappelen:
420 kcal/1760 kJ, 33 g eiwit, 10 g vet, 4 g verz vet,
38 g koolhydraten, 15 g vezel, 200 g groente
Voedingswaarden per persoon
  
Recept  
Energie 270 kcal  
Eiwit 25 gram  
Koolhydraten 15 gram  
Vet 10 gram  
Verzadigd vet 4 gram  
Vezels 3 gram 

Venkelsalade met citroen

Ingrediënten
2 venkelknollen
1 citroen
stukje rode peper
½ eetlepel suiker
1 eetlepel (olijf)olie

Recept info
2 personen
15-30 minuten
hoofdgerecht
Balansdag
Groentegerecht

Bereiding
Maak de venkel schoon, verwijder de harde onderkant en de stelen.
Schaaf of snijd de venkel in hele dunne plakken.
Pers de citroen uit.
Snijd het stukje peper klein.
Breng het citroensap met 2 eetlepels water, de stukjes peper, de suiker en de olie aan de kook.
Schenk dit over de venkel en meng het er goed door.
Laat de venkel 20 minuten trekken.
Menusuggestie
Lekker met een lamskotelet en aardappelen.

Voedingswaarde incl. vlees en 3 kleine aardappelen:
400 kcal, 24 g eiwit, 18 g vet, waarvan 5 g verzadigd vet,
36 g koolhydraten, 8 g vezel, 175 g groente
Voedingswaarden per persoon
  
Recept  
Energie 75 kcal  
Eiwit 3 gram  
Koolhydraten 10 gram  
Vet 3 gram  
Verzadigd vet 1 gram  
Vezels 4 gram 


Witlof-grapefruitsalade

Ingrediënten
1 rode grapefruit
½ eetlepel vloeibare honing
1 eetlepel slasaus
handje rucola
2-3 struikjes witlof
4 halve walnoten

Recept info
2 personen
0-15 minuten
hoofdgerecht
Balansdag
Groentegerecht

Bereiding
Schil de grapefruit dik en snijd de parten uit de vliezen. Vang het grapefruitsap op.
Maak een dressing van het grapefruitsap, de honing en de slasaus.
Was de rucola en laat het goed uitlekken.
Maak het witlof schoon en snijd de struikjes in smalle repen.
Meng alles door elkaar.
Hak de walnoten grof en strooi ze over de salade.

Menusuggestie
Lekker met een varkensschnitzel en aardappelen.

Voedingswaarde incl. vlees, 3 kleine aardappelen en een juslepel jus:
440 kcal, 30 g eiwit, 19 g vet, waarvan 4 g verzadigd vet,
35 g koolhydraten, 9 g vezel, 160 g groente
Voedingswaarden per persoon
  
Recept  
Energie 130 kcal  
Eiwit 5 gram  
Koolhydraten 15 gram  
Vet 6 gram  
Verzadigd vet 1 gram  
Vezels 4 gram 


Wortel met selderij

Ingrediënten
200 gram knolselderij
1 grote winterwortel
10 gram margarine
azijn
suiker

Recept info
2 personen
15-30 minuten
hoofdgerecht

Groentegerecht

Bereiding
Schil het stuk knolselderij en snijd het in staafjes. Schrap de wortel en snijd hem in plakken. Kook de groente samen in weinig water gaar. Maak de groente op smaak met wat margarine, een paar druppels azijn en wat suiker.
Menusuggestie
Lekker met een gevulde karbonade en aardappelen.
Voedingswaarden per persoon
  
Recept  
Energie 65 kcal  
Eiwit 2 gram  
Koolhydraten 6 gram  
Vet 5 gram  
Verzadigd vet 0 gram  
Vezels 0 gram 


Zuurkool met witte bonen

Ingrediënten
1 ui
1 kleine groene paprika
1 eetlepel vloeibare margarine
400 gram zuurkool
1 laurierblad
4 jeneverbessen
½ dl appelsap
1 blik witte bonen

Recept info
2 personen
15-30 minuten
hoofdgerecht
Balansdag
Vegetarisch hoofdgerecht
Eenpansgerecht
Groentegerecht

Bereiding
Maak de ui en de paprika schoon.
Snijd de ui in snippers en de paprika in blokjes.
Fruit de ui in de margarine glazig.
Smoor de paprika enkele minuten mee.
Voeg de zuurkool toe met het laurierblad, de jeneverbessen en het appelsap en smoor dit 10 minuten.
Verwarm de witte bonen bij de zuurkool.
Verwijder het laurierblad en de jeneverbessen en maak het gerecht op smaak met peper.
Menusuggestie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon
  
Recept  
Energie 380 kcal  
Eiwit 25 gram  
Koolhydraten 55 gram  
Vet 7 gram  
Verzadigd vet 1 gram  
Vezels 30 gram

 

Zoete spruitjes met kipfilet en aardappelen

Ingrediënten
500 g aardappelen
2 enkele kipfilets
peper, zout
2 eetlepels vloeibare margarine
400 gram spruitjes
2 eetlepels rozijnen
1 kleine appel

Recept info
2 personen
30+ minuten
hoofdgerecht
Balansdag
Groentegerecht
Seizoensgerecht

Bereiding
Kook de geschilde aardappelen gaar.
Bestrooi de kipfilets met peper en zout.
Bak ze in 1½ eetlepel vloeibare margarine in 15 minuten gaar en bruin.
Maak de spruitjes schoon.
Was de rozijnen.
Kook de spruitjes in weinig water in ca. 8 minuten gaar.
Kook de laatste minuten de rozijnen mee.
Schil de appel en snijd hem in blokjes.
Bak de appelblokjes kort in een ½ eetlepel margarine.
Giet de spruitjes af en schud de appelblokjes er door.
Menusuggestie
Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon
  
Recept  
Energie 480 kcal  
Eiwit 35 gram  
Koolhydraten 45 gram  
Vet 20 gram  
Verzadigd vet 4 gram  
Vezels 10 gram