Geen producten (0)

Kabeljauw met zomergroente

Ingrediënten
100 gram wortelen
100 gram snijbonen
100 gram peultjes
1 gele paprika
2 stukken kabeljauwfilet
2 theelepels viskruiden
1 eetlepel olie
1 dl droge witte wijn

Recept info
2 personen
15-30 minuten
hoofdgerecht
Balansdag
Vlees-, gevogelte of visgerecht
Groentegerecht

Bereiding
1. Maak de groente schoon.
2. Snijd de wortelen in schuine plakken, de snijbonen in snippers, de peultjes in stukken en de paprika in blokjes.
3. Wrijf de vis in met de viskruiden.
4. Verwarm de olie en bak hierin de vis aan beide zijden bruin.
5. Voeg de groente toe met wat peper, een beetje zout en de wijn.
6. Stoof het geheel met een deksel op de pan in 10 minuten gaar.
Menusuggestie
Lekker met krielaardappeltjes.

Voedingswaarde incl. 3 grote lepels krielaardappeltjes:
450 kcal, 33 g eiwit, 6 g vet, waarvan 1 g verzadigd vet,
59 g koolhydraten, 14 g vezel, 175 g groente
Voedingswaarden per persoon

Recept  
Energie 340 kcal 
Eiwit 30 gram  
Koolhydraten 35 gram  
Vet 6 gram  
Verzadigd vet 1 gram  
Vezels 10 gram 


Kalkoen met appel in roomsaus

Ingrediënten
1 bosuitje
200 gram kalkoenfilet
peper, zout
1 theelepel kerrie
1½ eetlepel vloeibare margarine
1 flinke appel
citroensap
½ dl bouillon (van tablet)
1 dl kookroom light
3 takjes selderij

Recept info
2 personen
0-15 minuten
hoofdgerecht
Balansdag
Vlees-, gevogelte of visgerecht

Bereiding
1. Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
2. Snijd de kalkoenfilet in blokjes en bestrooi ze met peper, zout en de kerrie.
3. Verwarm de margarine in een braadpan en bak hierin de kalkoen aan alle kanten bruin.
4. Schil de appel, snijd hem in blokjes en druppel er wat citroensap over.
5. Bak de appelblokjes en de uienringetjes even met de kalkoen mee.
6. Voeg de bouillon en de kookroom toe en breng dit aan de kook.
7. Laat de kalkoen in de roomsaus in ca. 8 minuten gaar worden.
8. Was de selderij en knip het klein. Roer de selderij er door.
Menusuggestie
Lekker met savooiekool en aardappelen.

Voedingswaarde incl. groente en 3 kleine aardappelen:
430 kcal/ 1810 kJ, 32 g eiwit, 16 g vet, 3 g verz vet,
41 g koolhydraten, 12 g vezel, 175 g groente
Voedingswaarden per persoon

Recept  
Energie 270 kcal  
Eiwit 25 gram  
Koolhydraten 10 gram  
Vet 15 gram  
Verzadigd vet 3 gram  
Vezels 3 gram 

Linzen met ratatouille

Ingrediënten
200 gram linzen
1 laurierblad
4 peperkorrels
1 ui
1 teentje knoflook
1 kleine aubergine
1 kleine courgette
1 vleestomaat
1 eetlepel olijfolie
tijm
Proven?aals kruiden
zout

Recept info
2 personen
30+ minuten
hoofdgerecht

Eenpansgerecht
Groentegerecht

Bereiding
1. Was de linzen en kook ze in ruim water met het laurierblad en de peperkorrels in ca. 40 minuten gaar.
2. Maak de groente schoon. Snijd de ui en de knoflook klein. Halveer de courgette en de aubergine in de lengte en snijd de helften in plakken. Snijd de tomaat in parten. Fruit de ui en de knoflook glazig in de olie. Voeg de rest van de groente toe met wat tijm en Provençaalse kruiden. Smoor de groente in 20 minuten gaar. Maak de ratatouille op smaak met zout en geef de linzen er bij.
Menusuggestie
Eet er eventueel kleine gehaktballetjes bij.
Voedingswaarden per persoon

Recept  
Energie 370 kcal  
Eiwit 25 gram  
Koolhydraten 50 gram  
Vet 7 gram  
Verzadigd vet 0 gram  
Vezels 0 gram

Luchtige kruidenomelet

Ingrediënten
6 sprieten bieslook
2 takjes peterselie
3 takjes selderij
3 eieren
zout
25 gram geraspte belegen kaas
peper
10 gram margarine

Recept info
2 personen
15-30 minuten
hoofdgerecht
Vegetarisch hoofdgerecht

Bereiding
1. Was de kruiden en knip ze klein. Splits de eieren en klop de eiwitten met wat zout stijf. Klop de eidooiers met wat peper en zout glad. Spatel het eiwit, de kruiden en de geraspte kaas door de dooiers. Verwarm de margarine in een koekenpan met een anti-aanbaklaag en giet het eimengsel er in. Bak met een deksel op de pan de omelet aan de onderkant goudbruin en aan de bovenkant droog. Snijd de omelet in punten.
Menusuggestie
Lekker met rode bietjes en aardappelwafeltjes uit de oven.
Voedingswaarden per persoon

Recept  
Energie 180 kcal  
Eiwit 15 gram  
Koolhydraten 0 gram  
Vet 15 gram  
Verzadigd vet 0 gram  
Vezels 0 gram 


Maaltijdsalade met sperziebonen en gerookte kip

Ingrediënten
400 gram sperziebonen
300 gram (kriel)aardappelen
1 eetlepel walnoten
10 sprieten bieslook
1 eetlepel azijn
2 theelepels mosterd
1 eetlepel notenolie
hand rucola
1 gerookte kipfilet

Recept info
2 personen
30+ minuten
hoofdgerecht
Balansdag
Eenpansgerecht
Seizoensgerecht

Bereiding
1. Maak de sperziebonen schoon en breek ze in stukken.
2. Was de aardappelen en snijd grote exemplaren in stukken.
3. Kook de aardappelen en de sperziebonen net gaar.
4. Hak de walnoten grof. Was het bieslook en knip het klein.
5. Klop een dressing van de azijn, 1 eetlepel water, de mosterd en de olie. Meng er het bieslook door.
6. Meng de dressing door de nog warme aardappelen en sperziebonen en laat dit afkoelen.
7. Was de rucola. Snijd de gerookte kipfilet in reepjes.
8. Meng alles door elkaar.
9.
Voedingswaarden per persoon
Recept  
Energie 400 kcal 
Eiwit 30 gram  
Koolhydraten 35 gram  
Vet 15 gram  
Verzadigd vet 3 gram  
ezels 15 gram 


Marokkaanse gehaktkoekjes

Ingrediënten
½ ui
6 takjes koriander
150 gram mager rundergehakt
mespunt gemalen koriander (ketoembar)
mespunt gemalen komijn (djinten)

Recept info
2 personen
0-15 minuten
hoofdgerecht
Balansdag
Vlees-, gevogelte of visgerecht

Bereiding
1. Rasp het stuk ui fijn.
2. Maak de koriander schoon en knip het klein.
3. Maak het gehakt aan met de ui, de koriander, de gemalen koriander, de komijn, peper en een beetje zout.
4. Vorm er 4 platte schijven van.
5. Verwarm een grillpan of contactgrill.
6. Rooster hierin de gehaktkoekjes in ca. 6 minuten gaar en bruin.
Menusuggestie
Lekker met sperziebonen en couscous met kruiden.

Voedingswaarde incl. groente en 3 grote opscheplepels coucous:
400 kcal, 27 g eiwit, 12 g vet, waarvan 4 g verzadigd vet,
46 g koolhydraten, 10 g vezel, 200 g groente
Voedingswaarden per persoon
Recept  
Energie 140 kcal  
Eiwit 15 gram 
Koolhydraten 4 gram  
Vet 6 gram  
Verzadigd vet 3 gram  
Vezels 1 gram 


New potatoes and green peas with mint

Ingrediënten
600 gram nieuwe aardappelen van gelijke grootte
400 gram (diepvries)doperwtjes
8 takjes kruizemunt
1½ eetlepel vloeibare margarine

Recept info
2 personen
15-30 minuten
hoofdgerecht
Balansdag
Groentegerecht
Aardappel-, rijst- of pastagerecht
Seizoensgerecht

Bereiding
1. Boen de aardappelen goed schoon.
2. Kook de aardappelen in weinig water gaar.
3. Kook de doperwtjes in weinig water net gaar.
4. Was de kruizemunt en knip de blaadjes klein.
5. Verwarm de margarine en voeg hieraan de kruizemunt toe.
6. Meng de helft door de doperwtjes en druppel de rest over de aardappelen.
Menusuggestie
Lekker met...
150 gram achterham
Lekker met rolletjes ham.

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon

Recept  Menu
Energie 400 kcal
Eiwit 15 gram
Koolhydraten 65 gram
Vet 9 gram
Verzadigd vet 1 gram
Vezels 20 gram 


Nieuwe aardappelen en uien in de oven

Ingrediënten
500 gram uien
2 eetlepels olie
500 gram aardappelen
1 bosuitje
tijm
2 laurierblaadjes
± 2 dl bouillon

Recept info
2 personen
30+ minuten
hoofdgerecht
Balansdag
Groentegerecht
Aardappel-, rijst- of pastagerecht

Bereiding
1. Warm de oven voor op 175° C.
2. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen.
3. Fruit de uienringen in de olie goudbruin.
4. Schil de aardappelen en schaaf of snijd ze in dunne plakken.
5. Maak het bosuitje schoon en snijd het ringen.
6. Doe de uienringen in een ovenvaste schaal en bestrooi ze met peper en weinig zout.
7. Schik de plakjes aardappel er op.
8. Strooi er de ringetjes bosui, peper en tijm over en voeg de laurier toe.
9. Giet de bouillon er bij.
10. Laat het geheel in de hete oven in ± 50 minuten gaar worden.
Menusuggestie
Lekker met...
150 gram runderrollade bereid
Lekker met plakjes runderrollade.

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarde incl. vlees:
440 kcal, 29 g eiwit, 15 g vet, waarvan 4 g verzadigd vet,
47 g koolhydraten, 10 g vezel, 220 g groente
Voedingswaarden per persoon
Recept  Menu
Energie 310 kcal
Eiwit 7 gram
Koolhydraten 45 gram
Vet 10 gram
Verzadigd vet 2 gram
Vezels 9 gram