Geen producten (0)

Forel en papillot

Ingrediënten
150 gram kastanjechampignons
1 sjalot of stukje ui
2 kleine forellen
peper, zout
2 schijven citroen
alumiumfolie

Recept info
2 personen
30+ minuten
hoofdgerecht
Balansdag
Vlees-, gevogelte of visgerecht

Bereiding
1. Warm de oven voor op 175° C.
2. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
3. Maak de sjalot schoon en snijd hem klein.
4. Verdeel de snippers sjalot en de plakjes champignons over 2 stukken aluminiumfolie.
5. Bestrooi de forellen aan de binnen- en buitenkant met peper en een beetje zout en leg de vissen op de champignons.
6. Halveer de schijven citroen en leg ze op de forel.
7. Vouw het folie goed dicht en leg de pakketjes op de bakplaat van de oven.
8. Laat de forel in 20 minuten gaar worden.
Menusuggestie
Lekker met wortelen met peultjes en aardappelpartjes gebakken in de oven.

Voedingswaarde incl. groente en 3 grote lepels aardappelpartjes:
360 kcal, 27 g eiwit, 13 g vet, 5 g verzadigd vet,
33 g koolhydraten, 6 g vezel, 175 g groente
Voedingswaarden per persoon

Recept  
Energie 150 kcal  
Eiwit 25 gram  
Koolhydraten 1 gram  
Vet 7 gram  
Verzadigd vet 2 gram  
Vezels 2 gram 


Fris gestoofde worteltjes

Ingrediënten
400 gram bospeen
1 kleine appel
1 eetlepel citroensap
1 dl appelsap
¾ eetlepel vloeibare margarine

Recept info
2 personen
30+ minuten
hoofdgerecht
Balansdag
Groentegerecht

Bereiding
1. Schrap de worteltjes en halveer de dikke stukken.
2. Schil de appel en snijd hem in kleine blokjes.
3. Doe de worteltjes met de blokjes appel, het citroen- en appelsap en de boter in een pan en doe er een sluitend deksel op.
4. Stoof de worteltjes op klein vuur in ca. 25 minuten gaar.
Menusuggestie
Lekker met gebakken tartaar en aardappelen.

Allergie info:
Voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarde incl. vlees en 3 kleine aardappelen:
440 kcal, 23 g eiwit, 19 g vet, waarvan 7 g verzadigd vet,
44 g koolhydraten, 11 g vezel, 200 g groente
Voedingswaarden per persoon

Recept  
Energie 100 kcal  
Eiwit 1 gram  
Koolhydraten 15 gram  
Vet 4 gram  
Verzadigd vet 3 gram  
Vezels 7 gram 


Garnalen met kerstomaatjes

Ingrediënten
1 teentje knoflook
½ rode peper
250 gram kerstomaatjes
150 gram garnalen
1 eetlepel olie
ca. 1 eetlepel oestersaus

Recept info
2 personen
0-15 minuten
hoofdgerecht
Balansdag
Vlees-, gevogelte of visgerecht

Bereiding
1. Maak de knoflook schoon en snijd het klein.
2. Verwijder van de peper de pitjes.
3. Snijd het stukje peper in smalle ringetjes.
4. Was de tomaatjes.
5. Verwarm de olie en bak hierin de garnalen 2 minuten.
6. Bak de knoflook en de peper kort mee.
7. Bak de tomaatjes 2 minuten mee met de garnalen.
8. Maak het gerecht op smaak met wat oestersaus.
Menusuggestie
Lekker met...
Warme courgettesalade 
4 snee volkorenbrood
Lekker met courgettesalade en volkorenbrood.
Voedingswaarden per persoon

Recept  Menu
Energie 160 kcal
Eiwit 15 gram  
Koolhydraten 8 gram 
Vet 7 gram
Verzadigd vet 1 gram
Vezels 2 gram 


Griekse rijst

Ingrediënten
2 vleestomaten
75 gram rauwe ham
1 ui
1 teentje knoflook
1 eetlepel olie
150 gram zilvervliesrijst
ca. 4 dl bouillon
10 zwarte olijven zonder pit

Recept info
2 personen
30+ minuten
hoofdgerecht
Balansdag
Aardappel-, rijst- of pastagerecht

Bereiding
1. Ontvel de tomaten en verwijder de pitjes. Snijd het vruchtvlees in blokjes.
2. Snijd de ham in stukjes.
3. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
4. Fruit de ui en de knoflook zacht in de olie.
5. Bak de rauwe ham kort mee.
6. Voeg de stukjes tomaat toe en laat ze kort meesmoren.
7. Voeg de rijst toe met de bouillon en breng dit aan de kook.
8. Kook de rijst in 20 minuten gaar.
9. Snijd de olijven klein en meng ze door de nog wat vochtige rijst.
Menusuggestie
Lekker met venkel.

Allergie info:
Voor het gebruik van rauwe ham en bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarde incl. groente:
440 kcal, 18 g eiwit, 13 g vet, waarvan 4 g verzadigd vet,
63 g koolhydraten, 8 g vezel, 200 g groente
Voedingswaarden per persoon

Recept  
Energie 420 kcal  
Eiwit 15 gram  
Koolhydraten 60 gram  
Vet 15 gram  
Verzadigd vet 4 gram  
Vezels 5 gram 


Ham van de tuindersvrouw

Ingrediënten
2 dikke plakken ham (totaal ca. 150 gram)
1 klein ei
1 eetlepel melk
peper, zout
2 eetlepels olie
300-400 gram roerbakgroente
paneermeel
4 takjes selderij

Recept info
2 personen
0-15 minuten
hoofdgerecht
Balansdag
Vlees-, gevogelte of visgerecht

Bereiding
1. Snijd de ham in dikke repen. Klop het ei los met de melk, peper en zout. Schep de repen ham door het ei en laat dit even staan.
2. Verwarm 1 eetlepel olie in een wok en roerbak hierin de groente enkele minuten. Schep de repen ham uit het ei en wentel ze door paneermeel. Schuif de groente in de wok aan de kant en verwarm de rest van de olie in de wok. Roerbak de repen ham snel bruin en heet. Was de selderij en knip de blaadjes klein. Strooi de selderij over de ham.
Voedingswaarden per persoon

Recept  
Energie 230 kcal  
Eiwit 20 gram  
Koolhydraten 10 gram  
Vet 10 gram  
Verzadigd vet 0 gram  
Vezels 0 gram 


Hollandse groenteschotel met balletjes

Ingrediënten
15 gram (1 eetlepel vloeibare) margarine
175 gram vegetarische borrelballetjes
400 gram Hollandse groentemix
peper, zout
paprikapoeder
1½ dl tomatensap
100 gram champignons
tijm

Recept info
2 personen
0-15 minuten
hoofdgerecht
Balansdag
Vegetarisch hoofdgerecht

Bereiding
1. Verwarm de margarine in een wok of braadpan en bak hierin de borrelballetjes bruin. Voeg de groentemix toe en roerbak de groente enkele minuten. Voeg peper, zout, wat paprikapoeder en het tomatensap toe en stoof de groente gaar. Voeg de laatste minuut de in plakken gesneden champignons toe. Maak het gerecht op smaak met wat tijm.
Menusuggestie
Lekker met macaroni.
Voedingswaarden per persoon

Recept  
Energie 260 kcal  
Eiwit 25 gram  
Koolhydraten 15 gram  
Vet 10 gram  
Verzadigd vet 0 gram  
Vezels 0 gram 


Indiase garnalen

Ingrediënten
stukje gember (2 cm)
1 teentje knoflook
mespunt gemalen komijn (djinten)
mespunt peper
snufje gemalen kruidnagel
½ eetlepel citroensap
200 gram rauwe gepelde garnalen (evt. ontdooid uit de diepvries)
2 sjalotjes
4 takjes koriander
2 eetlepel olie
Recept info
2 personen
0-15 minuten
hoofdgerecht
Balansdag
Vlees-, gevogelte of visgerecht
Speciale gelegenheidsgerecht

Bereiding
1. Schil het stukje gember en rasp het fijn.
2. Pel het teentje knoflook en hak het fijn.
3. Meng de gember met de knoflook, de specerijen en het citroensap in een kom. Schep de garnalen er door en laat dit een half uur marineren.
4. Maak de sjalotten schoon en snijd ze klein. Was de koriander en snijd het kruid klein.
5. Verwarm de olie in een grote koekenpan. Leg de garnalen naast elkaar in de hete olie.
6. Bak ze in ca. 3 minuten tot ze roze zijn. Keer ze af en toe.
7. Leg de garnalen op een voorverwarmde schaal.
8. Fruit op hoog vuur snel de sjalot en de koriander in de overgebleven olie en schep dit op de garnalen.
Menusuggestie
Lekker met een tomatensalade en (naan)brood.
Voedingswaarden per persoon

Recept  
Energie 190 kcal  
Eiwit 20 gram  
Koolhydraten 2 gram  
Vet 10 gram  
Verzadigd vet 1 gram  
Vezels 2 gram 

Italiaanse vis uit de oven

Ingrediënten
8 groene olijven zonder pit
1 teentje knoflook
4 takjes peterselie
1 eetlepel citroensap
1 eetlepel olie
1 eetlepel tomatenpuree
250 gram visfilet

Recept info
2 personen
15-30 minuten
hoofdgerecht
Balansdag
Vlees-, gevogelte of visgerecht

Bereiding
1. Warm de oven voor op 190° C.
2. Hak de olijven en het schoongemaakte teentje knoflook klein.
3. Was de peterselie en knip de takjes klein.
4. Maak een mengsel van de olijven, de knoflook, de peterselie, wat citroensap, de olie, de tomatenpuree, peper en eventueel wat zout.
5. Bestrooi de vis met peper en weinig zout en leg de vis in een ovenvaste schaal. Bestrijk de vis met het mengsel.
6. Laat de vis in de hete oven in 15 minuten gaar worden.
Menusuggestie
Lekker met pasta met kruiden en kappertjes en Wortel-koolsalade.

Voedingswaarde incl groente en 3 grote lepels pasta:
450 kcal, 36 g eiwit, 16 g vet, waarvan 2 g verzadigd vet,
40 g koolhydraten, 9 g vezel, 175 g groente
Voedingswaarden per persoon

Recept  
Energie 190 kcal 
Eiwit 25 gram  
Koolhydraten 2 gram  
Vet 7 gram  
Verzadigd vet 1 gram  
Vezels 1 gram 


Jacket potato met tonijn

Ingrediënten
2 grote vastkokende aardappelen van ca. 200 gram
1 klein blikje tonijn op water (naturel)
2 eetlepels zure room
½ eetlepel Italiaanse kruiden (diepvries) of 1 theelepel gedroogde kruiden
peper, zout

Recept info
2 personen
30+ minuten
hoofdgerecht
Balansdag
Vlees-, gevogelte of visgerecht
Aardappel-, rijst- of pastagerecht

Bereiding
1. Was de ongeschilde aardappelen goed en dep ze droog met een schone theedoek of keukenpapier.
2. Prik met een satéprikker enkele gaatjes rondom in de aardappelen. Dit om te voorkomen dat de aardappelen door stoomvorming openbarsten.
3. Leg de aardappelen op een stuk keukenpapier in de magnetron.
4. Laat de aardappelen op de hoogste stand gaar worden. Reken per aardappel op 3 minuten. Keer ze halverwege de tijd een keer om.
5. Laat de aardappelen nog enkele minuten nagaren. Controleer of ze gaar zijn door er met een vork in te prikken.
6. Laat de tonijn uitlekken en meng er de zure room, de Italiaanse kruiden, peper en zout door.
7. Snijd de aardappelen aan de bovenkant open en neem er wat kruim uit.
8. Vul de aardappel met het tonijnmengsel. Laat de aardappelen in ca. 2 minuten in de magnetron goed heet worden.
9. Verpak eventueel de aardappelen in aluminiumfolie en laat ze op de barbecue in ca. 8 minuten heet worden.
Menusuggestie
Lekker met witlofsalade met sinaasappel en walnoten.
Voedingswaarden per persoon

Recept  
Energie 290 kcal  
Eiwit 25 gram  
Koolhydraten 35 gram  
Vet 7 gram  
Verzadigd vet 3 gram  
Vezels 6 gram